trešdiena, 2010. gada 1. septembris

viltvārde?

Iespējams, viltvārde ir viena no šīm, varbūt kāda cita -  nāc, aplūko viņas, piedalies, balso jau sākot ar šo sestdienu!
Tai, kura pa dienu būs saņēmusi visvairāk balsu, katru šova vakaru novilks ādu saskaņā ar Latviskās kaušanas tradīcijām*!
Varbūt Tev izdosies atšifrēt īsto - kura te nav aita - un Tu palīdzēsi atbrīvoties no viltvārdes!








* Latviskās kaušanas tradīcija īsumā: dzīvniekiem nerāda kādu citu kautu lopu, to padzirda un, nazi nerādot, pēkšņi un strauji tam pārgriež rīkli – jūga vēnas, miega artērijas, elpvadu un barības vadu. Nazim jābūt tīram un asam kā skalpelim; griezienu vajag veikt ātri un precīzi.
Tā kā pārgrieztajās miega artērijās ir liels asinsspiediens, tad asinis uzreiz izšļācas un dzīvnieks uzreiz noģībst no asiņu zuduma smadzenēs. Tāpēc jau tās sauc par miega artērijām, ka to pārrāvums izraisa tūlītēju ‘iemigšanu’. Iemigšana un sāpju nejušana ir arī anestēzijas mērķis, un šī metode iekļauj sāpju noņemšanu. Dzīvnieks nejūt sāpes un ir nekustīgs. Ja viņš justu sāpes, tad spārdītos. Tā kā asinsspiediens ir strauji krities, tad sirds paātrina asins pumpēšanas ātrumu un izpumpē no ķermeņa asinis vēl ātrāk. Tad asins zudums izraisa mehāniskas muskuļu konvulsijas, kuras ilgst tikai īsu brīdi. Šīs kustības nav nekādi saistītas ar sāpēm. Pēc īsa brītiņa, visas ķermeņa funkcijas ir apstājušās un dzīvnieks ir pilnībā miris. Tikai tad drīkst uzsākt dzīvnieka apstrādi.

1 komentārs:

  1. JA PAREIZI SAUKSI TEV PASHAM ADU NOVILKS (DZIVE MAIBI). PEC PAREIZAM TRADICIJAAAM.

    AtbildētDzēst